OBBOTEC ontvangt subsidie van Kansen voor West / REACT EU

Met trots kondigen wij aan dat wij één van de zes bedrijven zijn die subsidie hebben gekregen van REACT EU / Kansen voor West. Deze subsidie helpt ons met het opschalen en valoriseren van ons Selective Plastic EXtraction (SPEX) proces voor HDPE afvalstromen uit nabescheiden consumentenafval. Dit zal gebeuren in een 1 kton demonstratie plant die vervuilde HDPE reststromen zal opwerken tot schone, kleurloze gerecyclede HDPE korrels. In deze plant zullen de lessen uit voortrajecten in de praktijk gedemonstreerd worden. Het einddoel is een gevaloriseerd SPEX proces waarbij restromen HDPE kunnen worden omgezet naar (near) virgin granulaat. De resultaten uit dit project geven aanleiding voor een verdere opschaling richting commerciële installaties in samenwerking met relevante ketenpartijen.


Kijk voor het hele artikel op de website van Kansen voor West.

Kansen voor West_logo

Wil je meer informatie over de recycletechnieken van OBBOTEC?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.