OBBOTEC en Scholle IPN gaan strategisch samenwerken

TILBURG, NEDERLAND, 20 JULI 2021 – Scholle IPN, een toonaangevende wereldwijde leverancier van flexibele verpakkingsoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat ze een samenwerking zijn aangegaan met OBBOTEC, een in Nederland gevestigd kunststofbedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerde vormen van chemische recyclingtechnologieën.

Door deze samenwerking zullen de twee bedrijven werken aan het ontwikkelen en testen van nieuwe chemische recyclingmethoden met een focus op flexibele verpakkingen zoals pouches en bag-in-box. Met name de ontwikkelingen van OBBOTEC op het gebied van geïntegreerde hydropyrolyse en selectieve plastic extractiemethoden bieden unieke oplossingen voor het groeiende probleem van plastic afvalbeheer en minimale circulariteit van plastic verpakkingen.

Ross Bushnell, President en CEO van Scholle IPN, verklaarde dat “het team van Scholle IPN zich richt op de duurzame levering van films, hulpstukken en apparatuur voor flexibele vloeistofverpakkingen. Dat doen we door onze producten zo te ontwerpen dat ze aansluiten bij de belangrijkste principes van circulaire economie: bronvermindering, materiaalhergebruik en recycling.” Bushnell vervolgde: “De verpakkingsindustrie heeft veel werk te doen om echte circulariteit te bereiken, maar we zijn van mening dat de technologie en processen die OBBOTEC gebruikt ons zullen helpen om ons op dit gebied aanzienlijk te verbeteren en, op zijn beurt, positieve vooruitgang te boeken met betrekking tot onze impact op het klimaat en de hulpbronnen van de aarde.”

Wouter van Neerbos, voorzitter van OBBOTEC, sprak over de recyclingmethoden die de twee bedrijven nastreven: “OBBOTEC is een pionier op het gebied van twee baanbrekende technologieën, SPEX en Hydrocat. Met SPEX-technologie, oftewel Selective Plastic EXtraction, gebruiken we een oplosproces om op een circulaire manier te recyclen. We creëren een kunststof-op-kunststof systeem met zowel PE- als PP-materialen, waarbij we hoogwaardige opbrengsten leveren terwijl we tijdens het hele proces minimale energie verbruiken. Onze SPEX-recyclingmethode kan zelfs de moeilijkste materialen aan, zoals gemengde kunststoffen, meerlaagse films, laminaten en folies; het resulterende materiaal weer opwaarderen tot bijna-virgin plastic korrels.”

Van Neerbos ging verder met het uitleggen van de Hydrocat-technologie van OBBOTEC: “Hydrocat-technologie is een hydrokraakproces van de derde generatie dat een mix van biologisch en plastic afval omzet in distillaten zoals mariene gasolie (MGO) en ruwe nafta-olie. Hydrocat helpt ons om producten die normaal gesproken op stortplaatsen terechtkomen om te zetten in bruikbare brandstofproducten.”

Bushnell vatte samen met de volgende stappen voor het partnerschap: “Scholle IPN en OBBOTEC zijn begonnen met het delen van belangrijke wetenschappelijke gegevens en zullen binnenkort beginnen met gezamenlijke proeven die een breed scala aan film- en montageproducten door deze opwindende technologieën duwen. De resulterende analyse zal beide bedrijven helpen bij het ontwikkelen van oplossingen van de volgende generatie die de naald echt kunnen verplaatsen naar een circulaire economie in flexibele verpakkingen.”

Ga voor meer informatie over Scholle IPN flexibele verpakkingen naar www.scholleipn.com

scholle ipn

Wil je meer informatie over de recycletechnieken van OBBOTEC?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.