OBBOTEC interview New Business Radio

In Groene Groeiers sprak Glenn van der Burg met Thor Tummers van Unilever, Wouter van Neerbos van Obbotec en Adri Bom, Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, over de uitdagingen op het gebied van plastic en recyclen.

Stel je eens een wereld voor zonder plastics. Dat valt niet mee! Plastic is een bijzonder veelzijdig materiaal. Bijvoorbeeld het gebruik van verpakkingen, maar ook als bumper van je auto. Toch zorgt plastic voor grote problemen. Enorme hoeveelheden plastic zijn in ons milieu terecht gekomen. De plastic soep in de oceanen, maar kijk maar eens even tijdens een wandeling naar de grond in de stad, een park of bos. Daarnaast maken we plastics natuurlijk voornamelijk uit olie. Met alle gevolgen van dien. Grote uitdagingen en dus grote kansen voor ondernemers in ondermeer de recycling en bio-plastic. In deze aflevering vragen we Unilever wat hun uitdaging is op het gebied van plastic en gaan we op zoek naar een oplossing bij innovatieve bedrijven.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio.

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

https://soundcloud.com/newbusinessradio/wereld-zonder-plastic-groene-1?in=newbusinessradio/sets/wereld-zonder-plastic-groene-groeiers-13-november-2020

Wil je meer informatie over de recycletechnieken van OBBOTEC?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.