JTF Fonds steunt OBBOTEC SPEX Technology met subsidie

De geavanceerde SPEX recycling technologie voor de twee meest gebruikte plasticsoorten PE en PP zijn in onze lab en de pilot unit gevalideerd. Onze innovatieve dissolutie techniek maakt recycling van deze plastics en meerlaagse materialen mogelijk. Hierbij wordt de kwaliteit van het gerecyclede plastic zo goed als nieuw. Om dit op grote schaal te kunnen doen wil OBBOTEC SPEX een eerste industriële unit met lijnen van circa 10 kt/ jaar ontwikkelen. Maar daar heeft OBBOTEC SPEX hulp bij nodig.

Daarom zal JTF Fonds voor rechtvaardige transitie een subsidie van ruim 1 miljoen euro aan SPEX verstrekken voor het project SPEX circulaire plastics. Het doel van dit project is de uitwerking van de plannen om te komen tot de eerste industriële unit. SPEX zal daarnaast een circa anderhalf miljoen uit eigen middelen investeren in het project. 

Door de subsidie van JTF kunnen we verder met het ontwikkelen van de plannen. We streven ernaar in 2024 te beginnen met het bouwen van de commerciële demo unit. 

OBBOTEC dankt het JFT Fonds voor de steun en het vertrouwen in de SPEX technologie.

Kijk voor meer informatie over het JFT Fonds op: https://jtf-rijnmond.kansenvoorwest.nl/over-jtf/over-jtf-rijnmond/

https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/just-transition-fund-jtf

Wil je meer informatie over de recycletechnieken van OBBOTEC?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.