Founders

De oprichters van
OBBOTEC

In de jaren ’90 legde chemisch ingenieur Obbo Hazewinkel de basis voor wat vandaag de kern vormt van OBBOTEC. In zijn laboratorium ontwikkelde hij baanbrekende technieken zoals de dissolutietechniek en de derde generatie pyrolyse- en hydrocrackingtechnologie. Obbo voerde talloze tests uit en verfijnde zijn innovaties om een duurzame oplossing voor afvalverwerking te vinden. Helaas is hij overleden voordat zijn visie volledig tot wasdom kon komen, maar zijn erfenis leeft voort in de technologieën en in het bedrijf OBBOTEC.

In 2018 besloten zijn zoon Sander Hazewinkel, samen met Diederik Jaspers en Wouter van Neerbos, deze innovaties naar de markt te brengen en richtten zij OBBOTEC op. Wat begon als een R&D-laboratorium is inmiddels uitgegroeid tot volwaardige pilot plants bij Plant One Rotterdam. Hier worden de door Obbo ontwikkelde technologieën, zoals de SPEX-technologie en de HydroCat-technologie, verder ontwikkeld en toegepast om duurzame recyclingoplossingen te realiseren.

Dankzij de oprichters Sander, Diederik en Wouter, en het werk van het technische team blijft OBBOTEC een pionier op het gebied van innovatieve recyclingmethoden en draagt het bedrijf bij aan de circulaire economie, met een focus op het duurzaam verwerken van koolwaterstoffen en het minimaliseren van afval.

Wouter van Neerbos
Diederik Jaspers
Sander Hazewinkel

Wil je meer informatie over de recycletechnieken van OBBOTEC?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.