OBBOTEC SPEX steunt  FlexForward-project

Wageningen University & Research is, in samenwerking met elf industriële partners, waaronder OBBOTEC, een vierjarig project gestart onder de naam ‘Flex Forward’ om de veiligheid te onderzoeken van gerecyclede polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP) films voor gebruik in voedselcontacttoepassingen. Dit project heeft tot doel de veiligheid en prestaties van gerecyclede flexibele PE- en PP-materialen in voedselgevoelige contexten te beoordelen.

Wageningen Food & Biobased Research en Wageningen Food Safety Research zullen het project leiden, dat wordt gesubsidieerd door Topsector Agri&Food en gefinancierd door verschillende marktleiders, waaronder Verpact, Unilever, Braskem, PreZero, Oerlemans Plastics, Delo, What’s Cooking, Th. Vergeer en Zonen, PepsiCo, Mars en natuurlijk OBBOTEC/SPEX Technology.  De gegevens die uit dit onderzoek worden gegenereerd, zullen de industriële partners in staat stellen de geschiktheid, veiligheid en prestaties van deze gerecyclede materialen grondig te evalueren.

Wil je meer informatie over de recycletechnieken van OBBOTEC?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.